Workshop Top Down Breien Met Kristina de Barse op 2 én 15 oktober

Heb je zin om je eigen trui te breien en iets nieuws te leren? Kom dan naar onze Workshop Top Down Trui Breien in twee delen!

Op woensdag 2 oktober en dinsdag 15 oktober geeft Kristina de Barse een workshop waarin je een prachtige trui leert breien met de ’top-down’ methode. Deze populaire techniek houdt in dat je de trui in één stuk van boven naar beneden breit, zonder naden of losse onderdelen om later aan elkaar te zetten.

De eerste sessie op 2 oktober start om 19:00 uur en duurt tot 22:00 uur. Je leert hoe je de hals ronding maakt met een verhoging aan de achterkant voor een betere pasvorm. Je gaat markeringen zetten voor de raglan. Het huiswerk is dat je breit tot het splitsen van de panden. Tevens leer je meerderen naar rechts en naar links.

Tijdens de tweede workshop  op  dinsdag 15 oktober  ga je verder met het splitsen van de panden , je breit een stukje lijf en je neemt de steken op van de mouwen.  Hierna kan je de trui thuis met gemak af breien.

De kosten van de workshop zijn € 42.50 exclusief materialen.

Wat heb je nodig aan materialen?

We breien de trui Met Novita 7 Veljesta € 6.50 per bol. 7 Veljesta is een prachtig Fins garen dat bestaat uit wol en polyamide. Het patroon en de workshop is volledig op dit garen gemaakt.

  • Maat S – 5 bollen
  • Maat M -6 bollen
  • Maat L – 6 bollen
  • Maat XL – 7 bollen

 

  • Rondbreinaald 4.5 mm voor de mouwen en boorden. Voor de mouwen kan je eventueel een Crasy trio of sokkennaaldjes gebruiken.
  • Rondbreinaald  5 mm – 80 cm voor het lijf. Uiteraard is dit een indicatie.  Je gebruikt altijd de naalden die je nodig hebt om aan de stekenproef te voldoen. Hulpnaalden of kabels om je steken van de mouwen op te zetten.

Heb je deze naalden in je bezit dan kan je deze meenemen .

Je kan je opgeven via info@wolloffame.nl . De workshop gaat door bij 6 personen.