Woll of Fame Sokkenrace  editie nr. 4  2024 met als Thema “Dwars door Nederland”

Het duurt nog even :  SOCKTOBER. maar voor je het weet is het alweer zover! Voor ons is dit in ieder geval reden genoeg om in de maand Oktober de Sok weer extra in het spotlight te zetten. We hebben daarom alweer voor de vierde  keer een super leuke Sokkenrace uitgewerkt. We zijn alweer een hele tijd bezig geweest met het uitzoeken van het garen,  het bedenken van de patronen, het uitwerken én uithalen van de modellen en daarna weer overnieuw beginnen. We hebben ons dit jaar laten inspireren door ons mooie Nederland.

Je sokken breivaardigheden uitbreiden is door de verschillende patronen natuurlijk altijd al een leuke uitdaging. Maar door onze sokkenrace, die uit drie rondes bestaat wordt het wel heel erg leuk. Dus….. heb je al ervaring met sokken breien en wil jij je techniek verbeteren of ben je juist een beginner met lef die wel van een uitdaging houdt? In beide gevallen nodigen we je dan graag uit om aan deze race mee te doen.

Dit jaar gaan we  dus weer voor een Beginnersrace en een Gevorderde race!

Wat is de WOF Sokkenrace?

Heb je eenmaal besloten om mee mee te doen dan krijg je vrijdag 4 oktober, 18 oktober en 1 november  (+/- 18:00 uur) een speciale nieuwsbrief toegestuurd met een linkje naar de patronen van de 1ste , 2de of 3de ronde. Je krijgt dan 14 dagen de tijd om deze sokken te breien. Echter, (en dat is al een uitdaging), zitten er bij het patroon ook minimale eisen waar de sok aan moet voldoen. Het minimale aantal steken wordt aangegeven, maar ook het minimale aantal herhalingen van een patroon. Meer steken of meer herhalingen mag altijd.

Heb je de sok eenmaal klaar dan maak je duidelijke foto’s en stuurt een mail met deze foto’s naar: wof.sokkenrace@gmail.com   In de mail zet je  in het onderwerp de naam van de sok. Tevens geef je in de mail aan wat je deelnemersnaam is en je Facebook naam om fouten bij het insturen te voorkomen. Je foto’s moet je ook plaatsen in onze Facebook groep Woll of Fame Inspiratiepunt. Meld je wel op tijd aan bij in deze Facebook groep want dan staat niets je meer in de weg om aan sokkenrace mee te doen.

Op 15 november 2024 eindigt de sokkenrace.

Met de inhoud van de Box kan je 3 paar sokken breien.

Je bent niet verplicht aan de Race mee te doen. Gewoon mee breien kan en mag zonder race. Je dingt dan natuurlijk niet mee naar de prijzen. Je krijgt de patronen dus ook als je niet aan de race meedoet maar wel een box besteld hebt. De patronen krijg je dan wel op dezelfde momenten als de deelnemers.

Je krijgt ook meteen de patronen van de Beginners Box en Gevorderden Box .Niets achteraf dus. Je maakt wel een keuze om aan de race mee te doen voor Beginners of Gevorderden. Je kan niet wisselen tijdens de Race je maakt dus  een keuze voor Beginners of Gevorderden.

De inhoud van de Boxen zijn hetzelfde, dus jullie ontvangen zolang de voorraad strekt allemaal dezelfde kleuren. Met uitzondering van de Woll of Fame Luxe Box Limited Edition  want dat is nieuw dit jaar.

In onze  Sokken box zit dit jaar een bol Zauberball Crazy , Scheepjes Arcadia , Prolana uni en een streng Regia.

In onze  Luxe Limited Edition Box zitten 3 strengen Koperdraadje en een bol Prolana Golden Socks Business Bamboo ( Merino met bamboovezels )

Ook dit jaar geven we aan in welke maat je de sokken moet maken . Je kan ze na de race aanpassen aan je eigen maat indien nodig. De Patronen zijn  in verschillende maten uitgeschreven . Maar je breit de maat die wij voorschrijven in de Race, anders zou iemand met maat 36 al klaar zijn en met maat 42 er langer over doen en minder kans maken op een prijs.

Downloaden patronen van onze Sokkenrace 4

Via een Speciale Nieuwsbrief krijg je de link naar het patroon. Dit is mogelijk voor jullie niet de eenvoudigste weg, maar we geven onze patronen niet zomaar te geef. We leggen natuurlijk steeds in de nieuwsbrief uit hoe je dit moet doen. Wel belangrijk is dat je een account aanmaakt in onze webshop. Daar blijven de patronen na downloaden een tijdje staan. Na de sokkenrace kan je niet meer via de speciale link bij de patronen komen.

Nog een klein puntje van extra aandacht is het volgende. Wij beantwoorden vragen of geven hulp via onze FB pagina Woll of Fame Inspiratiepunt waar je lid van kan worden. We hebben weer linkjes naar filmpjes met uitzondering voor de gevorderden, zij moeten het  zelf doen . Mocht je er toch niet uitkomen is er dus de Facebook groep. We gaan niet via Messenger, mail of andere wegen hulp bieden bij de patronen.

*Wij willen graag aangeven dat onze sokken voor de race zorgvuldig getest zijn, het kan zijn dat er toch een foutje in is geslopen. Laat het ons even weten via onze” FB groep Woll of Fame inspiratiepunt” het blijft mensenwerk .

Wij adviseren de App KnitCompanion waar je makkelijk de patronen in opslaat. tevens heeft de app een handige liniaal die je in je Charts kunt gebruiken en zie je duidelijk waar je bezig bent of als je klaar bent waar je gebleven bent.

Wat kun je winnen?

Geen enkele race of wedstrijd zonder prijs! Toch? En na hard breien is het natuurlijk leuk als je beloond wordt. Daarom hebben we leuke  prijzen bedacht voor de TOP 3 in deze race. Wie dat worden? Dat bekijken we wanneer de sokken zijn “ingeleverd”. Iedere ronde verdien je punten en je maakt daarom tot het einde kans om in de TOP 3 te eindigen.

In beide categorieën  Gevorderden en Beginners zijn er 3 priizen.

  • 1ste Prijs: Cadeaubon t.w.v. € 40.- ( te gebruiken in  onze webshop of winkel )
  • 2de prijs: Cadeaubon t.w.v. € 30.-.- ( te gebruiken in  onze webshop of winkel )
  • 3de prijs: Cadeaubon  t.w.v. € 20 .-( te gebruiken in  onze webshop of winkel )
  • Poedelprijs

Helaas hebben wij geen alternatief garen voor de Sokkenrace voor diegene die niet tegen wol kunnen. Het spijt ons oprecht, als er al iets te vinden was paste het niet in onze patronen.

Spelregels
  1. Je moet een Box hebben gekocht bij Woll of Fame wanneer je mee wilt doen aan de Sokkenrace.
  2. De Sok boxen zijn te bestellen in de webshop van Woll of Fame.
  3. Bij bestellen in onze webshop zet je als je naar het afrekenen gaat bij de Bestelnotities wat je FB naam is en je eigen naam om misverstanden te voorkomen.
  4. De tijdstempel van email bepaalt de volgorde van finishen. Dus wanneer je het paar sokken af hebt, stuur je de mail met foto’s naar wof.sokkenrace@gmail.com en plaats je tevens de foto’s op Facebook Woll of Fame Inspiratiepunt .
  5. De sokken moeten voldoen aan de gestelde eisen die in de Nieuwsbrief staan beschreven. Vindt de jury dat ze niet voldoen aan de gestelde eisen dan mag je de sokken verbeteren en opnieuw indienen. Maar dan sluit je wel weer achteraan in de rij van puntenverdeling.
  6. Op 4 oktober, 18 oktober en 1 november om +/- 18:00 uur mag je het patroon verwachten via een Speciale Nieuwsbrief met link naar het patroon. Zo krijgt iedereen op dezelfde tijd de nieuwsbrief met de link.
  7. Je hebt tot 18 oktober 12:00 uur de tijd om sok 1 in te leveren. Sok 2 tot 1 november 12:00 uur en sok 3 tot 15 november 12:00 uur.
  8. De definitieve uitslag wordt na 15 november bekend gemaakt op een nader te bepalen tijd.
  9. Er wordt van de sokken breiers (sters ) ook een beetje eigen initiatief verwacht. Wij verzorgen het patroon en beantwoorden vragen. Maar is er iets niet duidelijk in het patroon kan je veel  filmpjes  vinden op ons  YouTube kanaal van Woll of Fame. We zullen waar nodig een link plaatsen in het patroon met de verwijzing naar deze filmpjes op YouTube.
  10. Over de uitslag kan niet gediscussieerd worden, de jury heeft de beslissende stem.
  11. Bij meningsverschillen met de jury treedt regel 10 in werking.
  12. Je gebruikt je eigen favoriete sokkennaalden om het voorgeschreven resultaat van de sokken te behalen. Wij geven van te voren aan welke naalden wij gebruikt hebben.
  13. Het kan dat de sokken te groot zijn voor jou voeten. Je mag ze dan na inlevering van de sokken weer uithalen en op maat maken. Echter op de foto moeten ze wel afgewerkt zijn, dat wil zeggen dat de teen gesloten is. Maar de draadjes mogen blijven hangen.
En o ja vooral dit nog:

Onze grote dank aan Marie-Jozé, Josien, Marion en Manon en Tanja  die behalve met het strooien van de ideeën ook de uitvoering verzorgen en testen. Tevens ook dank aan Martha en Annerieke voor het  testen van de patronen .Dames jullie zijn allemaal geweldig en dus bij deze alweer heel veel virtuele zoenen !

Wij wensen jullie veel succes en vooral veel plezier met onze Woll of Fame Sokken Race editie nr.4

Karin & Leona.